fredag 22 januari 2016

Tulpaner i alla färger

Jag går å ser galet dum ut å smilar åt allt blomster för tillfället. Lyckan var enorm när jag insåg att tulpantiderna är här igen och det blir bara tidigare för var år! Inte bara det att det är tulpaner utan även det att färgerna kommer fram igen!

Under hösten och vintern är det ju bara rött, vitt och olika lila som plockas fram. Det har varit ganska ensidigt med färgskalan, men NU så har färgerna en explosion going on. Ja, alltså om ni kollar lite runt så märker ni nog att det är allt från gult, vitt, rosa och orange och gudarna vet vilka kombinationer det finns. Så vackert! Å som det piffar upp efter allt mörker!




Blommor, blommor. Sån glädje de sprider. Låter väl som en gammal tant till florist men må det vara så. När jag nu sitter vid matbordet står mungiporna uppåt som på en clown. Det för att min vas är fylld av vackraste tulpaner jag hittade hos riktiga floristen.

Färger ger mej sån kick. Blir lite mer positiv. Lite gladare. Och ser nästan framför mej hur våren vinkar åt mej från tunnelns andra ända.

PS. En bukett på bordet är annars mitt bästa tips på att piffa upp ett rum. Snabb plocka undan skräp och en vacker bukett i vas så är det voilá!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar