fredag 4 december 2015

En blick i Umeå

Var till Umeå en helg här i november med några arbetskollegor. Ingen arbetsresa fast kompisgänget bestod av dem jag jobbar med. Tänkte ge er några "Umeå i snö" bilder. Och som jag saknar snön och den kölden på -7 som fanns där då.

Men först en sneakpeak på vad båtresan bestod av. 4 timmar på en rätt bra plats i båten och sysselsättningen var av varierande slag i vårt bord:

Det var sudoku, läsning av Vasabladet, spelkort, lite klott med färgpennor och mys med choklad. Förståss många skratt och funderingar över våra kommande yrken, som än så länge bara uttalats i vår lilla fyrklöver över de runda bordet.


Väl i Umeå gick vi på egna äventyr i par. Lite här och där. Men ändå kändes tiden för kort.
Roligt att ha sett Umeå igen, det är ett bra tag sedan senast. Lika roligt var gång man få se det!



Snöslask i Umeå.





Vi övernattade på ett av hotellen som låg "mitt i smeten" så vi hade ju  verkligen lyxigt under tiden vi var där. Och det var ju så härligt. Umeå i ett snöslask fick vi åxå se.  Plockade upp min julfeelis på resan där. Inte för slaskens skull utan hur det sedan var dagen därpå, helt underbart vackert. Snötäckt och ca -7 grader. Ah, det var så som ett vinterlandskap ska vara.

Umeå "torg".



Umeå i mörkret. I snöskrud.



På en promenad i Umeå.

Vi hann ju vara på en tidig morgonpromenad med vännen min och vi fick skåda ett helt underbart vackert Umeå. I tidig arla morgonstund. Inga andra än vi och de som plogade gator och någon enstaka bil och taxi.
Denna helg gav mej energi att orka i mörkret. Nog kommer det jul å snö och hela faderullan ännu, även till Österbotten!

Och sedan bar det hemåt. Och knäppte en sista bild från Sverige vid hamnen. Vindmöllan och en fyr liite längre bort.



Vid hamnenpå väg hemåt mot Finland.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar