söndag 28 december 2014

Gröten bränns och julledigheterna tar slut

Julhelgen är över och några dagar återstår på året 2014. Nu är det bara att söka fram sina arbetskläder och ställa den irriterande väckarklockan på väckning. Inga långa sovmorgnar och lata dagar vid matbordet eller huisit fartfyllda pulkabacksdagar i solsken. Jobbet kallar redan imorgon, åtminstone för mej. Nån måste ju tjäna sitt levebröd!

Julen var som i sagorna; snörik och fräckt kall. Med juleljus i julgranen och julklappar i massor. Julegris och pepparkakor. Men julen går snabbt förbi. Nu redan talas om populära mellandagsreor i butikerna och hur man tänker planera sitt nyår. Hela tiden blickas framåt. Jag lever just nu i nuet, har alltså inte nån rea-shopping i åtanke eller något färdigställt för nyårskvällen. Jag har fullt upp att minnas att jag ska till jobbet med mungiporna uppåt.


Jag har hunnit vara med barnen i pulkabacken och njutit av solens strålar. Vi var till gamla Vasas ruiner på juldagen och hela Vasa omnejd hade visst samma tankar. Backen var smockfull.
Från alla håll åkte barn med stjärtlappar, snowkicks, kälkar och pulkor. Glädje lyste från barnens ögon och värmde mitt mammahjärta. Ingen köld kan ta bort barnens underbara iver för långa backar med guppor och glid. Även vuxna fick fram sitt barnasinne.


Väl hemma kokade jag likt en riktig husmor tomtegröt (eller risgrynsgröt) av mjölken som var kvar. Jag läste på en fängslande bok samtidigt och rörde om så gott som hela tiden. Efter en stund luktade det trots mina försök bränt. Vad är en jul utan gröt? Hehe. Kan ju konstatera att det flyter inte på som i sagorna, om vi säger så. Håller mej till något som inte tar så länge nästa gång.

Träningen har tyvärr fått sista platsen under julen, då jag fick halsont och öronvärk. Men någon powerwalk har jag lyckats klämma in mellan julmåltiderna. Så nu är jag inställd på att bli helfrisk och att få knyta på mej mina nike-skor och ta nån löprunda så småningom. Får börja från början och satsa på min återkomst 2015. Ser framemot det nya året, gällande motionen åtminstone.


Ska ta vara på de sista dagarna av dethär året, gör det ni åxå! 2014.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar