måndag 25 maj 2015

Hur var det i Helsingfors?

Helsingforshelgen, den bara swischade förbi likt ett pendolino-express-tåg! Hann bara dit till huvudstaden så var vi ju nästan på väg till trygga Österbotten igen.
På 1½dygn hinner man trots allt med en hel del. Shopping var ju högt i kurs under vår lediga dag samt att äta god mat och en stor kaffekopp vid underbara fazers. Det som vi var där för var ju löprundan på 10km, Naisten kymppi.

Dagens väder för lördagen skulle vara regnigt och inte det bästa, men när vi väl kom dit så började solen skina och vädret var verkligen på vår sida. Vädret lockade till otaliga leenden och glada ladies vippade på sina Österbotniska dojor och väskor i storstaden affär efter affär. Vi bongade inte några kändisar men några uppiggande pengatiggare nog.

Maten tog vi via Memphis, som för övrigt hade en ank-fetisch. Förstod inte riktigt grejen, men gillade stället. Maten var god och franskisarna, de var 10poängare! Kaffet/teet fick Fazers stå för. Och deras bakverk var ju verkligen så delikata att det är svårt att återkalla. Om ni har en stund över så gå till Fazers, det är värt mödan att gå lite vid sidan om.


Hann kolla läget vid Stockmans många våningar och pejla ett "litet" S-market åxå. Vi tog det lungt på kvällen och lyssnade till melodifestivalen och hejade på Måns, som säkert fick extra boost av vårt kvitterfnitter.

Söndagen som vädermässigt skulle vara superbt, soligt och mulet..blev både soligt och regnigt. Otroliga skurar hällde ner i huvudstaden. Men turen var på vår sida, medan vi tre sprang i respektive grupper hade vi uppehåll. När vi alla kommit förbi mållinjen så höll det upp ännu en stund och därefter kom en uppfriskande skur igen.

Sedan fick vi bara snabbt duscha för att susa till bussen, som körde till flygplatsen. Där satt vi alla 3 lagom möra efter våra avklarade 10km. Tror alla var rätt nöjda med sina insatser i loppet. Fnittrade som ett tok åt bilden nedan. Liksom WC för tuttflaskor? Ni hör ju att min humornivå sänkts rejält efter mitt lopp.

Det är nog roligt att fara iväg och ha en mamas-weekend-off men nog är det skönt att komma till hemknutarna åxå.
Har under helgen märkt att pampas är faktiskt så platt som alla säger, att det svenska språket är verkligen ett B-språk utanför Österbotten och att luften är rätt frisk här i Vasa-trakten.



Berättar om mitt lopp i ett annat inlägg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar